Header-6
Header-5
Grib_header230831-2
Skallesluger-1
Mosehornugle-1
Header-7
Header-4
angerhoene240121-1
Traner-1
Header-3
LilleSkallesluger-1
Header-2
Header-1
Header-8

Virus og computere

Virus og computere. Jeg bliver i mit arbejde tit spurgt om man ikke kan gøre noget mod alle de vira der bliver sendt per mail. Normalt kan folk ikke forstå at man ikke kan gøre andet end at filtrere dem fra og at brugerne må bruge deres sunde fornuft i den sidste ende. Jeg er kraftigt modstander af antivirus programmer da de ikke laver noget fornuftigt, som opdatering og  almindelig sund fornuft ikke kan gøre.

Så spørger de kloge brugere hvorfor bruger vi Windows når det er så sårbart. Hvorfor bruger vi ikke bare Linux eller Mac hvor der ikke er så store problemer. Svaret er at Windows (2000 og XP) faktisk er de mest sikre systemer man kan få og samtidigt er det også det mest brugervenlige.

Hvorfor kommer der så kun Windows virus og næsten ingen til de andre. Ja det er jo ganske simpelt fordi der ikke er brugere af Mac og Linux nok til at en virus kan sprede sig. Hvis vi forudsætter at en virus sender vira videre til 2000 forskellige computere og ca. 0,5% af dem ikke er opdateret eller har dumme brugere og derfor bliver smittet. Vil en computer smitte ca. 9 andre og så køre det er udad. Prøver vi det samme regnestykke med Linux bliver det til at en computer smitter 0,4 andre computere og den vil derfor meget hurtigt dø ud.

Jeg er her gået ud fra at ca. 93% af alle computere er Windows, 4% Linux og 3% Mac.