Header-6
Header-5
Grib_header230831-2
Skallesluger-1
Mosehornugle-1
Header-7
Header-4
angerhoene240121-1
Traner-1
Header-3
LilleSkallesluger-1
Header-2
Header-1
Header-8

Hvem er jeg? Det er jo et godt spørgsmål, og det er jeg jo nok ikke den rette til at svare på, men jeg vil dog prøve på det. Jeg er født i Glostrup i 1960, vokset op i Birkerød, boet lang tid i Farum og bor nu i Jørlunde. Mine interesser for tiden (og de sidste 40 år) er computere, dykning, foto, teknik og billedbehandling på computer. Computere har jeg haft med at gøre lige side jeg fik en ZX-80 (før den, programmerbare lommeregnere og store hulkort computer jeg lånte tid på). Efter den har jeg også haft ZX-81, C64, Atari ST, PC 8088, 8086, 80186, 80286+80287, 80386, 80486, Pentium, Pentium II, Pentium III, Pentium XEON, Intel QX6700 og for tiden en I7 generation 9. Så jeg har stort set været hele programmet igennem. Efterhånden er det jo ikke CPUen der er flaskehalsen og det betyder ikke så meget at den er nogle år gammel.

Jeg begyndte at programmere i midten af 70erne, først på en lommeregner TI-58 som havde 400-500 programtrin, nok til andegrads ligninger og månelandings spil, derefter basic på en Canon maskine uden rigtig skærm men et 2 linjers display og en skriver. Så blev det til Basic, Comal og Pascal på min Commodore 64 med et Z80 modul så den kunne køre CP/M. Det blev til lidt forskellige programmer der skulle køre på en CR16 (Christian Rovsing) i min fars firma. Et etiket udskrivnings program, et program der lavede programmer til en skæremaskine og noget tidsopsamling. Senere blev programmerne ported til PC og Turbo Pascal (Borland). Jeg skrev også et database program der skulle holde styr på hunde og deres præmier så man i løbet af året kunne se hvordan de stod i forhold til hinanden. Jeg fattede det aldrig men programmet virkede fint. Desværre er alt source kode i Basic, COMAL og Pascal gået tabt.

Skrev også nogle små maskinekode programmer til PCer, det der blev mest udbredt var vgadk som var et meget lille stykke kode som gjorde at man kunne skrive ø og Ø på en VGA skærm. øØ var glemt i VGA karaktersættet i starten og man derfor skulle installere en codepage som fyldte ret meget i hukommelsen. Man kunne hente det på de fleste BBSer i Danmark dengang. Dengang have man kun 640 kb RAM at lege med i DOS. De små programmer skrev jeg altid under med mit hacker navn som var “Man…” 🙂 Da jeg så skulle til at lære C i starten af 90erne måtte jeg jo have et projekt at gå i gang med, det blev så til DykInfo.

Det første billede jeg brugte på en hjemmeside, lavet i Paint (1995)

Denne hjemmeside begyndte i 1996 da alt det der www var rimeligt nyt. Først lå den på en server hos RUC (biocat.ruc.dk/havbas så vidt jeg husker). Kan ses her på Wayback Machine Biocat Homepage (archive.org). Da jeg så i 2000 fik en fast forbindelse (ADSL) hjemme kunne jeg sætte min egen server op. Jeg skulle jo så finde på et navn og da jeg dykkede rigtigt meget på det tidspunkt skulle det jo have noget med dykning at gøre. Bends kommer fra “the bends” som jo er dykkersyge, det synes jeg passede meget godt.

Samtidig med computere begyndte jeg også at dykke, og hver gang vejret og tiden var til det, var jeg under vandet. Det blev til 90-130 dyk om året, så efterhånden er det blevet til en del dyk, mest i Danmark og Sverige, men også Middelhavet og Rødehavet er blevet besøgt en del gange. De seneste år er det desværre ikke blevet til så meget dykning, jeg synes ikke rigtigt at tiden er til det. Men jeg kommer da ud en gang imellem.

DykInfo, det gode gamle DOS program…

Jeg har også blandet computere og dykning sammen da jeg engang i midten af 80erne begyndte at dykke meget på vrag. Jeg fandt hurtigt ud at vragpositioner ikke var lige til at få fat i, hvis man ikke havde noget at bytte med. Derfor skrev jeg programmet DykInfo, der over den næste årrække blev udviklet frem til det, det er nu. Ideen med programmet var at have noget at bytte med og samle alle positioner i en database, som alle kunne få. Det har bevirket at der ikke mere er så meget hemmelighedskræmmeri omkring de fleste vragpositioner mere.

Jeg er medlem af dykkerklubben Havbasserne FSU i Farum, som stadig er en af de mest aktive dykkerklubber i Danmark. Vi gør meget i vragdykning især på grund den store mængde liv der er i og omkring et vrag. Jeg begyndte med undervandsfotografi, før jeg begyndte at dykke for alvor med et Minolta Wheatermatic, når jeg var på stranden og snorkeldykke. Derefter er det gået slag i slag, og jeg har prøvet mange forskellige systemer.