Header-6
240623-Fiskeørn_banner-1
Header-5
Grib_header230831-2
Skallesluger-1
Mosehornugle-1
Header-7
Header-4
angerhoene240121-1
Traner-1
Header-3
LilleSkallesluger-1
Header-2
Header-1
Header-8

Mandarin And

Den fine Mandarin and

Jeg tager gerne på en lille fugle fototur når jeg har tid i weekenden, normalt et af de kendte steder hvor der er mange forskellige fugle man kan komme lidt tæt på. Jeg holder selvfølgelig øje med hvad der er af seværdigheder for tiden.

Her i vinter har der været en Høgeugle omkring Næstved og nogle Mandarin ænder ved Ørholm. Jeg har været lidt lang tid om at tage mig sammen til at besøge Ørholm da Mandarin ænderne ikke rigtigt er en vild fugl, men sikkert nogle efterkommere af tamfugle som er kommet op fra Tyskland. De stammer fra det østlige asien og kommer ikke bare lige forbi Danmark.

Men fasanen kommer jo også derfra og bliver betragtet som en vildfugl så nu skulle det være.

Det er jo et af de nemmere steder at komme til, der er en parkeringsplads 300 meter fra hvor de holder til så det er jo bare luksus. Vel ankommet på stedet var det bare at gå ud af stien til en bro der føre over Mølleåen og kigge lidt omkring der. Efter 3 minutters søgning dukkede de op og svømmede høfligt frem og tilbage så man nemt kunne få taget billeder af dem.

Her begge ænder

Det var faktisk meget sjovt at følge dem da de er meget livlige og selvom de ikke er så store så er de bestemt ikke bange for Gråænder som næsten er dobbelte så store. De bliver bare jaget væk når de kommer forbi. De er også efterhånden blevet så vant til mennesker og hunde at de ikke reagere på det.

De kendte også til at blive fodret da der kom en forbi med lidt korn i lommerne, de var straks oppe og spise med, også der lad de ikke noget imellem når der var Gråænder i vejen.

En lille video blev det også til

Men alt ialt var det en god oplevelse at se de små ænder vimse op og ned af Mølleåen. Jeg vil tro de bliver der et stykke tid endnu så hvis du selv vil opleve dem så er det bare at komme op og se dem, de er faktisk flottere live end på billeder.

Man køre bare op til parkeringspladsen overfor Ørholm Værk, følger stien der kommer ud i højre side af parkringspladsen op langs dammen, ca. 300-400 meter til den første bro over Mølleåen, over broen og ca. 25 meter ad stien til højre.