Header-6
240623-Fiskeørn_banner-1
Header-5
Grib_header230831-2
Skallesluger-1
Mosehornugle-1
Header-7
Header-4
angerhoene240121-1
Traner-1
Header-3
LilleSkallesluger-1
Header-2
Header-1
Header-8

Grinde fangst

Så prøver man at få verden på den anden ende bare fordi at man på Færøerne slagter lidt grind, der kan da ikke være meget forskel på om man fisker torsk eller grind ud over at nogle har prøvet at menneskeliggøre hvaler og det så bliver brugt på kampagner, hvis eneste formål er at berige enkelt personer og organisationer.

Man skal selvfølgelig heller ikke bare slagte løs til der ikke er flere hvaler tilbage i havene men man skal passe på ikke at blive nostalgisk på grund af lidt protein der tilfældigvis også er et stort rart pattedyr, det er køer også. Grind er blevet jagtet i de sidste 1000 år og de er stadigvæk ikke uddøde så arten klare det nok.

Man skal nok også skelne imellem den industrielle hvalfangst der var før i tiden og som var ved at udrydde mange af de store hvaler og de som fanger lidt hval på blandt andet Færøerne, Grønland og Norge.

Som dykker er man jo tæt på det maritime liv og et af mine store ønsker er da også at se en hval under vandet, men det skal ikke forhindrer færinger at fange grind.