Header-6
240623-Fiskeørn_banner-1
Header-5
Grib_header230831-2
Skallesluger-1
Mosehornugle-1
Header-7
Header-4
angerhoene240121-1
Traner-1
Header-3
LilleSkallesluger-1
Header-2
Header-1
Header-8

Astro Foto

M81 en af vores nabo galakser

Jeg interesser mig jo også for Astro Foto og astronomi i det hele taget. Jeg har et teleskop som er rigtigt godt til indføring i Astronomien, men det har ikke helt så mange muligheder som jeg gerne ville have. Men muligheder koster penge og det kan godt blive meget dyrt hvis man går all in. Der er også forbavsende få nætter der er rigtigt gode til formålet så det bliver nok med det udstyr jeg har.

Vi bor jo lidt ude på landet, så her er meget mørkt når månen ikke er oppe. Man kan tydeligt se mælkevejen hen over himmelen her. Skal jeg have frit udsyn skal jeg dog gå nogle 100 meter.

Lørdag den 18/2-2023 var det helt klart vejr og teleskopet var selvfølgelig ude og de billeder der er i dette indlæg er taget den aften.

Men WiFi teleskopet jeg har, kan man sidde behageligt i sofaen og give teleskopet ordre om at kigge på det og det og tage nogle billeder af de fine ting som er at se på deroppe. Om ikke andet får man en ide om hvor de forskellige ting er i forhold til hinanden så man i fremtiden måske kan bruge det almindelige kamera til at tage højopløste billeder, det kommer nok i løbet af i år.

Orions Nebula der kan ses med det blotte øje

Ulempen ved mit teleskop er det har fast forstørrelse så man ser altid på det samme stykke rum, på størrelse med månen. Mange ting er betydeligt større end det og kan ikke rigtigt fotograferes med det. Opløsningen på sensoren er også meget lav men den bliver forbedret via software til noget man kan bruge.

Mit første projekt bliver nok Orions Nebula da den kan ses med det blotte øje og derfor ret nem at finde på himlen. Den er også mægtigt flot og har en størrelse som til at gøre med.

Men man skal lære en masse ny software at kende før man for alvor kan udnytte et rigtigt kamera til astro foto, det bliver sikkert spændende. Det kan jo være jeg får det lært til jeg bliver pensionist og så har tiden til også at bruge det meget mere end nu.

Flame Nebula ligger ikke langt fra Orions Nebula men er ikke så lysstærk
For tiden er der også en komet på himlen, mit teleskop er dog ikke velegnet til kometer
En anden af vores nabo galakser M33